Promisiuni de la Ministerul Culturii pentru patrimoniul Timișoarei

65

Două dintre cele mai importante clădiri de patrimoniu din Timișoara ar putea fi reabilitate cu bani de la Ministerul Culturii. Este vorba despre Castelul Huniade și Palatul Culturii, ambele din centrul orașului.

Autoritățile locale și cele județene au însă de făcut mai mulți pași până să primească bani de la București. În cazul Castelului Huniade, care aparține Consiliului Județean Timiș, trebuie făcută recepția finală după restaurarea aripii de nord vest și refăcut proiectul pentru reabilitarea întregii clădiri. Costurile, potrivit ultimului proiect abandonat în 2014, sunt de 5 milioane de euro.

În ceea ce privește Palatul Culturii, care găzduiește opera și cele 3 teatre, Primăria Timișoara, proprietarul imobilului, trebuie să refacă studiile de fezabilitate pentru renovarea interiorului. În privința fațadei, primăria are deja alocați bani și are și un proiect, dar așteaptă avize tocmai de la Ministerul Culturii. Pentru modernizarea clădirii în interior, ar fi necesare 80 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ