Promisiuni de la „centru”. Ministrul Culturii promite bani pentru Muzeul Revoluției

51

Ministerul Culturii va aloca banii pentru Muzeul Revoluției, care urmează să fie construit la Timișoara în clădirea fostei garnizoane din Piața Libertății. Promisiunea fost făcută de ministrul Culturii, Valer Daniel Breaz, în timpul vizitei făcute în Timiș alături de premierul Dăncilă.

Totodată, ministrul Culturii a declarat că la nivelul Guvernului se lucrează la o ordonanță de urgență pentru alocarea unor sume de bani pentru proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

“Timișoara și România, la 30 de ani, merită să aibă un astfel de muzeu. Nu știm încă (câți bani vor fi alocați-n.r.), suntem la faza de studiu S.F. pentru că ordonanța de urgență a apărut abia în această săptămână în guvern, deci nu putem să vă dăm o sumă exactă de bani. Pentru Capitala Culturală Europeană avem o OUG la care lucrăm. E posibil săptămâna viitoare, în ședința de guvern, să introducem această ordonanță de urgență. Am lucrat astfel încât să fie funcțională, nu ne-am pripit. Guvernul României va aloca o sumă de bani suficient de mar epentru proiectele ce se vor desfășura în acest an în Timișoara. Deci vor fi bani de la Guvernul României”, a declarat Valer Breaz, citat de radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ