Promisiune de la Colterm: „Timișorenii vor avea și apă caldă și căldură în această iarnă!”

99

Timișorenii vor avea apă caldă și căldură, pe tot parcursul sezonului rece. Asigurările vin direct de la Colterm, prin intermediul unui comunicat de presă. Reprezentanții regiei susțin că au deja stocul de cărbune necesar și că au descoperit rețeta prin care să nu mai acumuleze datorii.

„Ca în fiecare an, la începutul sezonului de furnizare a energiei termice, COLTERM are ca prioritate asigurarea materiei prime necesare pentru asigurarea procesului de producție a apei calde și căldurii pe timp de iarnă, pentru clienții sistemului centralizat de termoficare. În prezent, COLTERM are în desfășurare trei contracte cu firme de furnizare a cărbunelui, astfel încât aprovizionarea se realizează fără sincope. Important de menționat este faptul că, o dată cu modificările legislative din domeniu, aprovizionarea cu cărbune se realizează pe întreg sezonul de furnizare, fără a mai fi necesară achiziționarea întregului stoc din acest combustibil, până la finele lunii octombrie, așa cum se întâmpla anii trecuți. În felul acesta, nu mai există riscul acumulării de datorii și, în consecință, și a unor penalități aferente pentru cumpărarea cărbunelului care era folosit după 4-5 luni”, a transmis furnizorul de agent termic.

De asemenea, pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie va fi achiziționată întreaga cantitate necesară de cărbune aferentă lunii ianuarie și februarie 2020, astfel neexistând riscul ca, în eventualitatea unor temperaturi extrem de scăzute, furnizarea energiei termice să înregistreze sincope.

„În ceea ce priveste necesarul de gaz pe care îl folosim pentru sezonul de încălzire, COLTERM își asigură clienții că există un contract în desfășurare. Mai mult, furnizorul de gaz și-a rezervat capacitățile necesare, la ANRE, pentru asigurarea cantității de gaz pentru piața reglementată care urmează a fi consumată în sezonul de furnizare 2019-2020”, mai transmite Colterm.

În plus, pe parcursul verii au fost efectuate lucrările de reparații la rețele, astfel încât să se reducp mai mult riscul producerii de avarii în plin sezon de furnizare.

Reprezentanții Colterm își încheie comunicatul transmis presei cu un mesaj de asigurare: „Un lucru este cert: timișorenii vor avea și apă caldă și căldură în această iarnă!”

LĂSAȚI UN MESAJ