Promenade pietruite cu porfir, andezit şi borduri din granit auriu. Orașul-bijuterie din vestul României

552

Primăria Oradea a semnat contractele de execuţie pentru realizarea a două noi zone de promenadă în centrul istoric, lucrările evaluate la 5,8 milioane de euro şi finanţate în proporţie de 98% din fonduri europene urmând să înceapă în primăvara anului 2019.

După strada Republicii, Piaţa Unirii şi strada Vasile Alecsandri, următoarele artere destinate pietonilor vor fi Piaţa Ferdinand şi strada Aurel Lazăr.

„Vrem ca Piaţa Ferdinand să devină un spaţiu public de calitate mai atractiv pentru orădeni şi turişti. Totodată urmărim să îmbunătăţim mobilitatea urbană în zonă prin aspecte ce ţin de circulaţia rutieră, pietonală şi cu bicicleta. Ne dorim să punem în valoare clădirile importante din această zonă, dar şi să încurajăm activităţile specifice pieţelor publice”, a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Spaţiul va fi pus la dispoziţia pietonilor ca zonă de promenadă şi de relaxare cu vedere la statuile şi clădirile monument din zonă.

Potrivit viceprimarului, piaţa va fi pietruită în proporţie de peste 80% cu porfir, diferenţa urmând să o constituie plăcile din andezit şi bordurile din granit auriu. „Ideea este ca pieţele Ferdinand şi Unirii să se armonizeze cromatic, ele constituind de fapt, împreună, piaţa centrală a oraşului”, a mai spus Mălan.

Citește mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ