Proiect: Vouchere de 300 de lei pentru copiii legitimați la cluburile sportive

80

Din toamnă, copiii legitimați la cluburile sportive vor primi de la stat vouchere de 300 de lei cu care își pot achiziționa echipamente sportive.

Proiectul a fost prezentat astăzi de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, care recunoaște că suma acordată de stat este mică și nu acoperă toate costurile echipamentelor necesare pregătirii pentru performanță:

Voucherul va fi acordat beneficiarului direct prin tutorele legal. Condiția este ca acel copil să rămână legitimat cel puțin un an. Clubul trebuie să dovedească că are o activitate sportivă relevantă, că are participări la competiții. Este o măsură bugetată cu 30 de milioane de lei, iar numărul beneficiarilor direcți este de aproximativ 100 de mii de copii.

Ministrul Ionuț Stroe a amintit că numărul copiilor care practică sport de performanță în România este în continuă scădere:

În România, avem mult mai mulți seniori decât copii care practică sportul în formă legitimată. Avem o resursă pentru viitor mult mai mică decât nevoia reală a sportului românesc. Suntem pe locul 2 la obezitate infantilă în Europa. Copiii nu pot să interiorizeze valorile pe care practicarea unui sport le poate aduce – viață sănătoasă, civism, spirit de echipă.

LĂSAȚI UN MESAJ