Proiect unic: mobilier după personalitatea copilului!

172

Mobilier, făcut special pentru copii, în funcţie de personalitatea şi temperamentul lor! Proiectul, unic în România, a fost lansat în aceste zile.

Proiectul „SOEMY — mobilier după personalitatea copilului tău” are o filosofie pe cât de simplă, pe atât de inovatoare. Iniţiatorii acestuia au pornit de la ideea că mobilierul trebuie să fie produs pentru persoană care-l foloseşte, nu pentru camera pe care o umple, amenajată după gustul părinţilor.

Mai concret spus, un psiholog care este şi expert parental, Daniela Dumitrescu, analizează nevoile şi preferinţele fiecărui copil, pentru care se construieşte apoi mobila. Mediul în care copiii îşi petrec primii ani de viaţa le influenţează semnificativ dezvoltarea personalităţii.

Proiectul de mobilier după personalitatea copilului, susţinut de Giulia şi Alex Velea

Nume cunoscute susţin proiectul de mobilier după personalitatea copilului, printre care şi Giulia Anghelescu, mamă a doi copii şi Alex Velea, tatăl unui băieţel de un an şi totodată tutore a doi adolescenţi cu vârste de 16 şi 18 ani, Mario Fresh şi Lâno.

Alex Velea a mărturisit: „Întotdeauna sunt bucuros când sunt solicitat să mă implic în activităţi prin care se dă o şansă unor oameni mai puţin norocoşi, dar foarte sufletişti. De asemenea mi se pare interesantă şi ideea de a face mobilă pentru copii la sfatul psihologului, mai ales că mă gândesc că în viitorul apropiat o să am şi eu nevoie, pentru Dominic”.

Iniţiatori susţin şi tinerii cu deficientă auditivă, dovadă fiind faptul că printre personalul care construieşte obiectele de mobilier se numără şi trei astfel de tineri.

La evenimentul de lansare au fost prezenţi peste 20 de copii, însoţiţi de părinţi. Soemy Social este un proiect finanţat prin programul „Investeşte în oameni! — Să dezvoltăm economia socială!”

LĂSAȚI UN MESAJ