Programul Timişoara – Capitală Europeană a Culturii ar putea fi amânat

161

Derularea programului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii 2021 ar putea fi amânată din cauza pandemiei de Covid-19. Statele membre ale Uniunii Europene trebuie să aibă în vedere consecinţele pandemiei asupra procesului de organizare a evenimentelor sub egida CEaC stabilite pentru anii următori, a spus secretarul de stat Mihai Firică, citat de news.ro.

Mihai Firică, secretar de stat în Ministerul Culturii, a reprezentat marţi instituţia la a doua dezbatere interministerială organizată în regim de videoconferinţă de Preşedinţia croată a Consiliului UE, sub denumirea „Cultura în (timp de) criză: guvernare responsabilă pentru soluţii durabile”.

Firică a adus în discuţie programul Capitale Europene ale Culturii, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Statele membre UE trebuie să aibă în vedere consecinţele pandemiei asupra procesului de organizare a evenimentelor sub egida Capitale Europene ale Culturii stabilite pentru anii următori, a spus el, iar România se află acum în proces de derulare a programului cultural Timişoara – Capitală Europeană a Culturii.

Mesajul „Shine your light – Light up your city! (Luminează oraşul prin tine!)” induce ideea dimensiunii participative a culturii, iar în acest context pandemic o parte centrală a programului va fi pierdută, deoarece participarea, energia umană şi vibraţia oraşului nu pot fi transpuse în mediul digital/ virtual.

„Putem găzdui Capitala Europeană a Culturii într-un moment mai bun. Trebuie să oferim cetăţenilor Timişoarei şansa de a demonstra cât de mândri sunt de a organiza o capitală culturală europeană”, a susţinut secretarul de stat Mihai Firică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.