Programul Național de Dezvoltare Locală: Timişul, primul pe ţară! Peste 110 milioane lei accesate de CJT

107

Județul Timiș este pe primul loc din țară în ceea ce privește accesarea de fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba despre suma de peste 110 milioane lei pentru reabilitarea drumurilor județene, asfaltare străzi și șosele, pentru rețeaua de apă-canal prin programul UG 28 PNDL al Guvernului.

În momentul de față sunt sume pe care le centralizăm pe modernizarea satului românesc pe UG 22, pe alte programe care sunt suficient de mari pentru noi ca județ pentru ceea ce s-a întâmplat în 2015”, spune șeful CJ Timiș, Titu Bojin.

Astfel, pe parcursul anului 2015 în Timiș au fost realizați 393 kilometri de rețea de alimentare cu apă. O parte din reabilitarea celor vechi au fost înlocuite prin rețele noi. În ceea ce privește canalizarea nouă, aici au fost realizați 379 kilometri de rețea de canalizare, prin schimbarea în totalitate a conductelor în unele zone.

De pe altă parte, Consiliul Județean a accesat fonduri și pentru domeniul sănătății. Este vorba despre aproximativ 11 milioane lei, bani destinați unor investiții la Spitalul Județean. “E mult, referitor la anii anteriori. În fiecare an ne-am certat cu conducerea Spitalului Județean pentru că banii au rămas pe jumătate necheltuiți. De data aceasta, sper să depășim zece milioane, bani alocați pentru modernizări și reparații”, adaugă președintele CJ Timiș.

O parte din acești bani au fost directionați către investiții la Casa Austria. Aici a fost reluat proiectul pentru consolidarea clădirii, a reparațiilor interioare. În prezent se lucrează la mansardă. De asemenea, Secția de Ortopedie a Spitalului Județean a fost renovată. Nu în ultimul rând s-au investit bani inclusiv pentru dotările secțiilor unității sanitare.

LĂSAȚI UN MESAJ