22.2 C
Timișoara
vineri 19 iulie 2024

Profeția teribilă care anunță că Sfârșitul Lumii vine în 2021. O parte din ea s-a împlinit

Sfârșitul lumii va veni în următorii șapte ani, scria presa engleză în 2014, vorbind despre profeția teribilă a unor cercuri creștine neoprotestante.

Profeția, cunoscută sub numele „Răpirea” ,susținea că lumea va fi devastată de inundații, cutremure și molime mortale (pandemia Covid-19), care vor lovi întreaga lume și vor schimba din temelii lumea civilizată.

Dr. F. Kenton Beshore, președintele Societății Biblice Mondiale, spune că „Răpirea” va apărea probabil până în 2021 înainte de a doua venire a Lui Hristos, care ar urma să aibă până în 2028.

Dr. Beshore, care deține cinci diplome de doctor în teologie, își bazează predicția pe texte din Biblie, inclusiv Epistola întâia către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel , care spune:

Căci aceasta vă spunem, după cuvântul Domnului, că noi cei vii, care vom fi rămas până la venirea Domnului, nu vom lua înainte celor adormiţi
Pentru că Însuşi Domnul, întru poruncă, la glasul arhanghelului şi întru trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi cei morţi întru Hristos vor învia întâi,

După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh, şi aşa pururea vom fi cu Domnul.

Dr. Beshore susține că există, de asemenea, mai multe mesaje ascunse în Biblie care oferă avertismente cu privire la momentul în care avea loc „Sfârșitul Lumii”.

„Sperieturi de tip Hollywood”
Nu toți protestanții cred, însă, în profeția “Sfrâșitului Lumii”. Jonathan Blake, episcopul Greater London, a denunțat afirmațiile ca fiind niște „sperieturi de tip Hollywood”

Potrivit lui Blake, într-un moment în care occidentalii părăsesc religia în masă, astfel de avertismente sunt menite să-i sperie să urmeze o anumită doctrină.

„Acestea sunt doar povești fantastice și iluzorii pe care oamenii le folosesc pentru a încerca să exprime conceptul de judecată, Scopul lor inițial a fost poate de a face oamenii să facă bilanțul vieții lor. Biblia este scrisă într-un limbaj apocaliptic și oamenii se agață de ea pentru a câștiga putere asupra altora, în special într-un moment în care religia eșuează. Stăpânirea religiei asupra populațiilor scade, așa că ei cred că poveștile înfricoșătoare vor aduce oamenii înapoi sub puterea lor, dar s-au înșelat întrucât trăim acum într-o epocă iluminată. Acestea sunt tactici foarte vechi și un pic de fantezie hollywoodiană”, a afirmat episcopul.

Trebuie menționat că în zilele noastre nu numai credincioșii se tem de un sfărșit imminent al lumii. Mișcările ecologiste au împrumutat în ultimii ani multe dintre stratagemele și temerile milenariștilor.
Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :