Profeția lui Bill Gates se adeverește: o nouă boală la orizont. Rusia a depistat la oameni primele cazuri din lume de gripă aviară H5N8

299

Rusia anunţă că a depistat la oameni primele cazuri din lume de gripă aviară H5N8 NEWS ALERT Rusia anunţă că a depistat primele cazuri de gripă aviară H5N8 din lume la oameni

„Nu se transmite de la persoană la persoană. Dar numai timpul va spune cât de curând viitoarele mutaţii îi vor permite să depăşească această barieră ”, a spus Anna Popova, şefa autorităţii de sănătate publică a ţării, relatează Bloomberg.

Descoperirea acestei tulpini „ne oferă tuturor, întregii lumi, timp pentru a ne pregăti pentru posibile mutaţii şi posibilitatea de a reacţiona în timp util şi de a dezvolta sisteme de testare şi vaccinuri”.

„Suntem în discuţie cu autorităţile naţionale pentru a colecta mai multe informaţii şi pentru a evalua impactul acestui eveniment asupra sănătăţii publice”, a trasmis OMS.

Lucrătorii afectaţi de la ferma de păsări, unde a fost raportat un focar în rândul păsărilor în decembrie, au avut cazuri uşoare şi s-au recuperat, a spus Popova.

„Deşi infecţiile umane cu viruşi A (H5) sunt rare şi apar în general la persoanele expuse la păsări infectate bolnave sau moarte, ele pot duce la boli severe sau la moarte la oameni.” Şase din cele 14 cazuri de gripă aviară H5N6 la oameni raportate începând cu 2014 au fost fatale, a precizat OMS într-o postare din noiembrie 2016.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ