Profesorul timişorean de fotografie Onuţ Danciu a plecat să caute o altă lumină-VIDEO

2177

S-a stins din viaţă profesorul timişorean Onuţ Danciu. Prin mâinile sale au trecut generaţii întregi de la Şcoala de Artă din Timişoara, unde a fost profesor la catedra de artă fotografică şi cinematografică.

Şi-a dorit iniţial să fie actor, iar începând cu clasa a X-a a şi făcut parte dintr-o trupă de teatru a inspectoratului şcolar, care avea stagiune permanentă, iar în fiecare săptămână avea reprezentaţii pe scena Teatrului Naţional Timişoara.

Ulterior, Onuţ Danciu a dat admitere la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, unde spune că nu a intrat.

Profesorul a cochetat şi cu filmul şi mai apoi cu fotografia, fiind considerat unul dintre cei mai buni realizatori din Timişoara. Deşi spune că preferă filmul, pasiunea pentru fotografie l-a determinat să realizeze mii de fotografii şi zeci de expoziţii, atât în ţară, cât şi în străinătate. Mândria sa o reprezintă o colecţie de portrete, printre care cele ale scriitorilor Nichita Stănescu, Marin Sorescu, D.R. Popescu. Regretă însă cinematograful, în special cluburile de cinema, de unde a învăţat tainele cinematografiei.

Onuţ Danciu a fost unul dintre timişorenii care a înfiinţat prima televiziune privată din România, în anul 1992. Este vorba despre TVT1, prima televiziune privată, unde a lucrat până în anul 1995, când a fondat, împreună cu câţiva colegi, Radio Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ