Profesorii riscă pușcăria! Ce prevede un proiect de lege bizar

715

Un fost deputat PSD, Ninel Peia, a iniţiat în 2016 un proiect de lege care prevede pedeapsa cu închisoarea până la doi ani pentru profesorii care dau orice fel de informaţii de educaţie sexuală elevilor, fără acordul scris al părinţilor. Proiectul a trecut tacit de Senat şi acum se află în Camera Deputaţilor. Peia l-a botezat Legea inocenţei copilăriei.

„De ce trebuie să omorâm inocența copiilor noștri, atunci când încă se mai joacă cu maimuțoii de pluș? În școlile copiilor noștri se introduc pe ascuns prozelitismul LGBT, pornografia și încearcă să distrugă și să distorsioneze mințile copiilor noștri”, a declarat Ninel Peia pentru Digi24.

Ninel Peia s-a mai remarcat cu o inițiativă legislativă. Înainte să propună „salvarea” inocenţei celor mici, Peia a venit cu legea mamelor eroine, care ar fi oferit indemnizaţii viagere femeilor care nasc de la trei copii în sus.

Reporterii Digi24 au fost totuşi curioşi să afle ce fel de educaţie sexuală a primit, în adolescenţă, cineva care se opune atât de vehement predării acestor noţiuni în şcoli.

„Tatăl meu deja de la 12 ani mi-a explicat tot ce trebuie. La liceu aveam în primul rând profesorul de română și istorie, doamna dirigintă care era și profesoara de biologie, care ne-a explicat într-un mod nu atât de brutal, ce înseamnă protejarea din punct de vedere sexual”, a explicat Ninel Peia.

Cu toate acestea, Ninel Peia vrea să-i salveze pe copii de informaţie. Mai ales că n-are încredere în dascăli.

„Da, îi învață să facă sex, și nu îi învață educație sexuală”, susține fostul deputat.

Rezistenţa faţă de educaţia sexuală a crescut în ultimii ani, odată cu mişcarea pentru redefinirea familiei în Constituţie.

„Se tem de faptul că elevii, copiii lor, vor învăța cum să facă sex, deși le-am spus de nenumărate ori că nu asta se întâmplă. Există o opacitate a celor care se opun, care nu vor să învețe, pur și simplu”, explică Daniela Drăghici, specialist advocacy Societatea pentru Educație sexuală și contraceptivă.

„Cred că provine dintr-o impresie falsă cum că, dacă știi niște lucruri, o să te tenteze să le și faci. Nu i-aș zice inocență, i-aș zice incultură sexuală”, spune Aurora Liiceanu, psiholog și antropolog.

În expunerea de motive a proiectului său de lege, Ninel Peia vorbeşte despre pericolul comportamentelor sexuale deviante, dar rămâne rezervat în a le defini. Faţă în faţă, este mult mai direct.

Ninel Peia, fost deputat: „Normal că nu aș fi de acord să predea copiilor mei – și am trei – educație sexuală un homosexual. Nu sunt de acord cu legalizarea păcatului în România. Și nu sunt de acord să merg cu copiii în parc și copiii să mă întrebe de ce doi domni se pupă sau două doamne se pupă. Mi se pare aberant și îmi încalcă și mie drepturile”.
Reporter: Dar cum anume vă încalcă drepturile?
Ninel Peia: „Copilul m-ar întreba: Tati, ia uite ce fac domnii aceia, e ceva normal? Îmi încalcă mie drepturile ca părinte”.

sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ