Profesorii anunță mitinguri de amploare în Timișoara și la Lugoj

57

Mii de angajați din învățământ sunt așteptați să iasă în stradă, astăzi, la Timișoara și Lugoj, la o amplă acțiune de protest organizată de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

La nivel național, peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic au declanșat greva generală, iar de ieri au început și protestele în stradă în mai multe orașe.

“Avem două acțiuni de protest majore, spunem noi, la care așteptăm foarte mulți participanți. Prima acțiune o avem în municipiul Gorj, începând cu ora 11.00 se va desfășura pe perioada unei ore, adică de la 11.00 la 12.00 pe platoul din fața Casei Sindicatelor din Lugoj, iar de la ora 14:00 avem protest în fața Prefecturii Timiș. Pot să vă spun că după ieșirea guvernanților de la așa-zisele negocieri, colegii s-au ambiționat atât de mult încât cei care nu au fost hotărâți să intre în grevă sau cei care au intrat în grevă și au ieșit între timp, acum se alătură nouă”, spune reprezentanta Federației Spiru Haret, Diana Sarca.

La protestele din Timișoara și Lugoj sunt așteptați și reprezentanții sindicatelor din sănătate și transport, a mai precizat Diana Sarca.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro/