20.3 C
Timișoara
luni 25 septembrie 2023

Procurorii DNA cer în instanță respingerea insolvenței Tel Drum

AdministrațieProcurorii DNA cer în instanță respingerea insolvenței Tel Drum

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția Judiciară Penală au solicitat Tribunalului București luarea, pentru o durată de 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicția inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice S.C. Tel Drum S.A. .

S.C. Tel Drum S.A., spun procurorii anticorupție, a fost trimisă în judecată, ca persoană juridică, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave. De asemenea, într-un dosar separat aflat în faza de urmărire penală, față de S.C. Tel Drum S.A. s-a dispus urmărirea penală, având calitatea de suspectă pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

La data de 17 ianuarie 2017 s-a adus la cunoștință S.C. Tel Drum S.A. , prin reprezentat, calitatea de suspectă și dispunerea măsurilor asigurătorii în cauză (detalii comunicat 72/VIII/3 din 17 ianuarie 2018).

Tot la data de 17 ianuarie 2017, pe rolul Tribunalului Teleorman s-a înregistrat solicitarea Tel Drum SA Alexandria de deschidere a procedurii insolvenței, cererea având termen la data de 29 ianuarie 2018.

Cererea procurorilor adresată Tribunalului București a fost formulată pentru următoarele motive:

”SC Tel Drum SA a solicitat deja deschiderea procedurii de insolvență, ceea ce creează riscul lichidării și radierii în termen scurt a inculpatei persoană juridică, astfel încât aceasta să nu mai poată fi trasă la răspundere penală. Prin urmare, se consideră că măsura solicitată este necesară pentru buna desfășurare a procesului penal” scriu procurorii DNA.

Tel Drum, așa cum scriam în urmă cu câteva săptămâni, este liderul unei asocieri care a câștigat un important contract pe fonduri europene cu societatea Aquacaraș SA din Caraș-Severin.

Citește și: Compania Teldrum își cere falimentul, ce consecințe pot fi pentru Banat

Tel Drum și „legăturile periculoase” cu Banatul

Alte subiecte :

Întreruperea apei calde în 26 și 27 septembrie – defecțiuni rețea primară

Pentru remedierea unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare a Municipiului Timișoara, se întrerupe furnizarea apei calde de consum în ziua de...

Studenții Universității Politehnica Timișoara, din nou în amfiteatre | FOTO-VIDEO

După festivitatea de deschidere a anului de învățământ academic, organizată de Universitatea Politehnica Timișoara sâmbătă, 22 septembrie 2023, pe Stadionul Știința, în cadrul căreia...

Citește și :