Procurorii DIICOT i-au reţinut, pe cei trei bărbaţi care apar în reportajul realizat de televiziunea britanică Sky News-VIDEO

258

Procurorii DIICOT i-au reţinut, pe cei trei bărbaţi care apar în reportajul realizat de televiziunea britanică Sky News

Potrivit unui comunicat al DIICOT, citat de Agerpres, au fost reţinuţi pentru 24 de ore Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics şi Levente Pantics, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi comunicarea de informaţii false.

Aurelian Mihai Szanto a jucat rolul de intermediar între jurnaliştii britanici şi presupuşii traficanţi de arme, iar Attila Csaba Pantics şi Levente Pantics apar în materialul Sky News, în care descriu, având feţele acoperite, şi manipulează armele de foc oferite spre vânzare.

Este vorba despre Aurelian Szanto (cel care a jucat rolul de intermediar), Levente Pantics şi Attilla Szaba Pantics, urmăriţi penal pentru complicitate la infracţiunea de comunicare de informaţii false, constituirea de grup infracţional organizat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, informează Agerpres.

Cei trei au fost chemaţi joi la sediul DIICOT pentru audieri, unde li s-a adus la cunoştinţă că sunt urmăriţi penal.

Surse judiciare au declarat, joi, că procurorii DIICOT iau în calcul să extindă acuzaţiile şi pentru jurnaliştii britanici de la Sky News. De asemenea, procurorii vor merge pe o nouă acuzaţie, respectiv infracţiuni contra securităţii naţionale prin comunicarea de informaţii false, prevăzută la art. 404 din Codul penal.

DIICOT a făcut percheziţii, miercuri, şi i-a adus la audieri pe presupuşii traficanţi de arme şi pe intermediarul implicaţi în realizarea reportajului difuzat de Sky News, şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu spunând că se confirmă că este vorba despre un scenariu pus la cale de către jurnaliştii britanici.

http://www.antena3.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ