Procuror timişorean promovat la cel mai înalt nivel! Vezi despre cine este vorba!

1817

Generalul de brigadă magistrat Gheorghe Cosneanu, fostul şef al Parchetului Militar Timişoara, a fost numit pe o perioada de 3 ani la conducerea Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decretul de numire a fost semnat, miercuri, în ultima zi de activitate a Guvernului Cioloş, de către preşedintele Klaus Iohannis, după ce candidatura magistratului timişorean a fost avizată de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

cosneanuGeneralul magistrat Gheorghe Cosneanu s-a evidenţiat, printre altele, prin clasarea, în 2015, a “Dosarului Revoluţiei – aproape 1.000 de oameni ucişi şi circa 3.000 răniţi prin împuşcare” pe motiv că fapta nu există şi că „nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”.

După niciun an, Procurorul General interimar Bogdan Licu a redeschis dosarul constatând că “audierile care s-au făcut în acest dosar au fost sintetice şi formale, iar trăgătorii nu au fost identificaţi”.

Tot miercuri, preşedintele Iohannis l-a numit în funcţia de procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru un mandat de 3 ani, pe procurorul Romulus-Dan Varga. Imediat după învestire, acesta a anunţat că a declanşat, din oficiu, urmărirea penală “în rem” (pentru faptă), în urmă dezvălurilor făcute de fugarul Sebastian Ghiţă la România TV.

Infracţiunea avută în vedere de procurori este de “abuz în serviciu”, iar persoanele vizate ar fi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan şi generalul SRI Florian Coldea, după cum rezultă din înregistrare.

LĂSAȚI UN MESAJ