Proces în SUA, legat de refugiaţii sirieni: statul Alabama împotriva Administraţiei Barack Obama

67

Statul american Alabama, plângere în instanţă împotriva guvernului federal! Şi asta pentru că Administraţia Barack Obama ar vrea să primească refugiați sirieni, însă nu a consultat autorităţile din Montgomery.

alabamaGuvernatorul Robert Bentley a anunțat că statul Alabama a intentat un proces impotriva guvernului federal pentru nerespectarea Legii Refugiaţilor din 1980, anunţă whnt.com. Această lege prevede în mod expres că administraţia federală trebuie să se consulte cu autorităţile statale înainte de a decide plasarea refugiaților. Or, o asemenea consultare nu a avut loc.

Cei din Alabama consideră că agențiile guvernamentale nu au reușit să furnizeze statului Alabama informații suficiente despre refugiați şi invocă, legat de primirea lor, probleme de securitate.

„De trei ori am trimis scrisori la Casa Albă, solicitând date cu privire la Programul de primire a refugiaților în Alabama, iar aceste scrisori au rămas fără răspuns. Ca guvernator, Constituția statului Alabama îmi dă autoritatea și am, totodată, datoria de a proteja sănătatea, siguranța și bunăstarea tuturor cetățenilor din Alabama. Modul în care Administrația Obama și guvernul federal pun în practică acest program exclude ostentativ state precum Alabama”, a declarat guvernatorul Robert Bentley.

Şi guvernatorii din Michigan, Texas, Arkansas, Indiana, Louisiana şi Mississippi au declarat că nu intenţionează să participe la planul lui Barack Obama de a primi 10.000 de refugiaţi sirieni în următorii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ