Problemele noului Timpark: zeci de abonamente gratuite pentru Primărie și Poliția Locală 

41

Viitorul regulament Timpark, care intră în a doua dezbatere publică, ridică multe nemulțumiri în rândul timișorenilor. Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara a identificat mai multe nereguli. Printre acestea o serie de abonamente gratuite pentru diverse instituții.

De exemplu, Primăria Timișoara ar beneficia de 20 de abonamente gratuite și Poliția Locală tot de atâtea.

„Nu înțelegem de ce acestea pot parca pe domeniul public fără a plăti așa cum plătesc cetățenii sau alte persoane juridice. Foarte multe instituții publice au parcări rezervate, iar cetățenii care au treabă la aceste instituții nu găsesc un loc de parcare”, transmite FALT.

Cei de la FALT nu înțeleg nici de ce este nevoie de extinderea intervalulu orar de taxare a parcărilor, de la intervalul 08:00 – 17:00 la 08:00 – 20:00.

„Nu înțelegem care este raționamentul pentru că, după ora 17.00 nu mai e aglomerație decât dacă dorim bani în plus de la cetățeni. La fel, nu înțelegem de ce se aplică sistemul și în zile de sâmbătă în zona roșie, galbenă și albastră; iar în zona verde s-a introdus de luni până duminică, tot între orele 08.00-20.00. În alte țări din UE, precum Austria nu există un sistem de parcare pentru zilele de sâmbătă și duminică, precum cel inițiat de TimPark”, mai spun cei de la FALT.

Dezbaterea publică va avea loc în 18 octombrie, de la ora 16:00, pe platforma ZOOM. Pentru a transmite cererea de înscriere pentru intervenție, cei interesați se pot adresa în scris Cabinetului Viceprimar Ruben Lațcău sau în format electronic la adresa cabinet.viceprimar1@primariatm.ro până în data de 16.10.2021, ora 12:00.

LĂSAȚI UN MESAJ