Probleme noi în Argeș. 12 copii au fost internați în spital, cu toxiinfecție alimentară

923

Coşmarul problemelor medicale în judeţul Argeş pare că nu se mai termină. 12 copii din Piteşti, toţi de la şcoala 16, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

Copiii au şapte ani, iar medicii au confirmat pentru o parte dintre aceştia prezenţa adenovirusului. Conducerea DSP este la Spitalul de Pediatrie din Piteşti şi a demarat deja o anchetă, scrie digi24.ro.

Dintre cei 12 copii – toţi cu vârsta de 7 ani – 11 au fost internaţi în cursul serii la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, fiind diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, iar altul la Spitalul de Infecţioase a Spitalului Judeţean. În cazul unora dintre ei s-a confirmat prezenţa adenovirusului. Toţi copiii învaţă la şcoala nr. 16.

Copiii au mâncat la comun, joi, într-un after school care aparţine acestei şcoli, iar apoi s-au simţit rău, a declarat pentru Digi24 prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.

Ei au o stare de rău generală. Echipe comune de la DSP şi DSVSA vor preleva probe din alimente, fiind declanşată ancheta epidemiologică, a adăugat Cristian Soare.

LĂSAȚI UN MESAJ