Probleme în „familia” europeană! S-a renunţat la tradiţionala fotografie de grup

142

Uniunea Europeană a decis să renunțe la tradiționala „fotografie de familie” a liderilor săi la summiturile de la Bruxelles pentru a „moderniza” imaginea instituțiilor europene.

Până la sfârșitul lui 2016, cei 28 de șefi de stat și de guvern din Uniunea Europeană aveau obiceiul să se lase fotografiați, aliniați pe mai multe rânduri, într-o demonstrație publică de unitate.

Însă media au fost informate de Consiliul European, care coordonează summiturile la care se stabilesc prioritățile politice ale UE, că începând cu reuniunea liderilor care s-a desfășurat joi și vineri la Bruxelles, nu va mai avea loc „fotografia de familie”.

„Parțial, ideea este de a avea o imagine vizuală mai modernă” decât rânduri de personalități, a explicat un înalt diplomat european sub acoperirea anonimatului.

„Aceste fotografii pot să ia cu adevărat mult timp”, a explicat sursa, precizând că instituțiile europene încearcă să le ofere fotografilor mai mult timp pentru a-i surprinde pe lideri chiar în sala mare a Consiliului.

Diplomatul european citat a dat asigurări că decizia nu are nimic politic, într-un moment în care Uniunea Europeană se pregătește de plecarea unuia dintre cei 28 de membri ai săi, Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ