Probleme de igienă la mai multe ștranduri din Timiș, verificate de DSP

366

Ștrandurile din Timișoara au fost controlate, la început de sezon estival, de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș. În urma verificărilor, DSP anunță că a descoperit mai multe probleme care pot pune în pericol siguranța oamenilor.

Lipsa substanțelor dezinfectante a fost principala problemă pe care inspectorii DSP au constatat-o la ștrandurile și bazele de agrement pe care le-au verificat în județul Timiș. Nici unitățile turistice timișene nu excelează la capitolul igienă.

De asemenea, au fost verificate și mai multe unități turistice din județ precum și taberele școlare de la Poieni-Strâmu și Chvereșu Mare, spune directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică Timiș, Viorica Dumitru.

“Până la această dată, inspectorii Direcției Sanitare au verificat 11 ștranduri și baze de agrement, 16 unități de turism și două tabere pentru copii. Au fost constatate deficiențe legate de aprovizionarea cu substanțe dezinfectante, mai precis cu biocide, lipsa certificatelor privind noțiunile fundamentale de igienă, lipsa controalelor medicale periodice, la bazele de agrement și la ștranduri . La unitățile de turism au fost constatate aceleași deficiențe legate de absența substanțelor dezinfectante, lipsa graficelor la agregatele frigorifice”, spune Viorica Dumitru.

Controalele vor continua pe toată durata sezonului estival, precizează reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Sursă: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ