Probleme cu adăpostirea oamenilor străzii din Timișoara! Containerele ar putea fi soluția

66
oamenii strazii

Autoritățile din Timișoara se confruntă cu o problemă, în prag de iarnă. Nu mai au spații decente unde să cazeze oamenii străzii peste iarnă. Astfel, Direcția de Asistență Socială s-a gândit să amplaseze în oraș containere, unde cei fără adăpost să fie feriți de frig, pe timpul nopții.

Containerele ar urma să fie amplasate la ieșirea din oraș, pe terenurile nefolosite de pe strada Ovidiu Balea. Pentru asta, Consiliul Local Timișoara trebuie să aprobe un proiect prin care oferă Direcției terenurile pe o perioadă de 5 ani.

”Persoanele fără adăpost sunt cazate pe str. Învățătorului, unde spațiul este insalubru și insuficient pentru cazarea acestora în perioada sezonului rece. Cconsiderăm oportună iniţierea unui proiect de hotărâre, privind acordarea în folosință gratuită a terenului situat în str. Ovidiu Balea nr.63, înscris în C.F. nr.402560-Timișoara, în suprafață de 13.063 m.p”, se arată în proiect.

Autoritățile s-au gândit să amplaseze aici 8 containere care ar putea adăposti între 3 și 6 persoane. Pe lângă un pat cald, oamenii străzii cazați aici vor avea la dispoziție și dușuri pentru igiena personală.

LĂSAȚI UN MESAJ