Problema maşinilor parcate pe trotuare în Timişoara rămâne de actualitate

192

Timişoara are un deficit mare de locuri de parcare – 8.000 la 200.000 de maşini. Ştim cu toţii cât de greu este să găseşti un loc de staţionare. Dar parcarea pe trotuare, blocând accesul pietonilor, nu este o soluţie de bun simţ. Totuşi, mulţi şoferi continuă să facă acest lucru.

Primăria Timişoara primeşte tot mai multe sesizări de la cetăţenii deranjaţi că nu pot circula liniştiţi pe trotuare, acestea fiind ocupate de maşini.

Un ultim caz, semnalat chiar în zona Soarelui, cartierul primarului, este prezentat de o timişoreancă ce susţine că deşi în zona unde locuieşte există parcări amenajate, conducătorii auto tot pe trotuar le pun pentru a fi mai aproape de intrarea în bloc.

“Bună ziua, doresc să vă aduc la cunoştinţă, cu toate că nu este o noutate, problema parcării autoturismelor pe trotuare. Este vorba de str. Sirius şi B-dul Sudului, unde mereu sunt parcate maşini pe trotuar, făcând, de multe ori, imposibilă circulaţia pietonilor. S-au făcut parcări în zonă, una chiar mare şi foarte aproape de aceste străzi, însă parcarea este aproape goală, dar proprietarii maşinilor parchează pe trotuare, probabil să nu se deplaseze pe jos, ci din bloc să „sară” în maşină. Vă rog mult să rezolvaţi această problemă, care nu este doar în zona menţionată, eventual prin amenzi mari, ca să descurajeze acest mod „cetăţenesc” de a parca sau printr-un fel de „opritoare” pe lângă trotuare care să facă imposibilă urcarea şi parcarea acolo. Chiar duminică am fost apostrofată de un şofer dintr-o maşină de teren parcată pe trotuarul de pe Bdul.Sudului pt că „am îndrăznit” să circul, pe trotuar, prin faţa maşinii pentru că prin spate îmi era teamă că nu mă va observa şi mă va lovi prin manevrele pe care le făcea, cu atât mai mult cu cât eram şi cu fiica mea de 6 ani, care s-a speriat”, sesizează o timişoreancă.

Primarul Nicolae Robu a fost întrebat în nenumărate rânduri ce este de făcut. Acesta spune că trimite zilnic poliţiştii locali pe străzi pentru a-i amenda ape cei care parchează neregulamentar, dar problema ar persista din cauza amenzilor prea mici. De asemenea, Polţia Locală nu are suficienţi agenţi pentru a fi în permanenţă în toate zonele din oraş.

LĂSAȚI UN MESAJ