Pro România vrea să-și adjudece zece procente la europarlamentare

158

Parlamentarii ce reprezintă noul partid Pro România în forul de la București au pornit în vizite de lucru prin județele țării. Vor să vadă starea filialelor și organizarea acestora.
Din conducerea centrală a sosit Ion Mocioalcă, deputat celebru în județul vecin cu noi, Caraș-Severin, însoțit și de Adrian Țuțuianu, senator de Dâmbovița. Cei doi au sosit la Timișoara pentru dezbateri cu membrii de partid din PRO România Timiș.

Cum cea mai importantă confruntare reală va fi scrutinul european din luna mai este firesc că acesta a fost subiectul principal al discuțiilor. Pro România promite mari surprize. Va avea un scor ce va însuma două cifre, dar lista de candidați încă nu este definitivată.

Alături de cei doi oaspeți, și parlamentarul Adrian Pau, dar și Nicolae Birău, au ajuns la concluzia că popularitatea lor a crescut, deci și a pretențiilor de la europarlamentari. PRO România ar dori să adune 10% sau chiar peste, din totalul de opțiuni la un loc în Parlamentul de la Bruxelles. Deci din totalul de 33 de persoane vor fi cel puțin 3. Cei doi care vor trage lista după ei, în mod sigur, vor fi Victor Ponta și actualul politician european Corina Crețu. Dar următorii sunt încă la secret. De altfel, aflat recent la Timișoara, Victor Ponta a declarat că va fi pe liste, dar nu vrea un post departe de București. Dintre foștii colegi din PSD încă se mai așteaptă câțiva oameni de calitate ce ar mai putea să se alăture noii formațiuni.

Problemele cu care se confruntă în acest moment PSD Timiș, care nu are un președinte definitivat pe post, sunt, în opinia lui Adrian Pau, un moment propice pentru noi racolări, atât de membri, dar și de posibili alegători pentru anul electoral ce va veni peste un an.

Cum în această perioadă proiectul de buget a iscat numeroase luări de poziție, și Adrian Țuțuianu a profitat de vizita la Timișoara pentru a critica vehement această încropire financiară.

Parlamentarului i se pare suspect optimismul celor ce văd o creștere economică a României de peste cinci procente. În timp ce marile puteri economice, Italia și Germania, sunt aproape de zero, iar cele două sunt principalele partenere ale românilor, cifra nu este deloc credibilă. Poate doar cu mari împrumuturi externe ce vor greva bugetele pe anii următori. Aceste împrumuturi s-ar putea ridica la peste 8 miliarde de euro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ