Priorităţile lui Dominic Fritz, după câştigarea fotoliului de primar al Timişoarei

  674
  foto: Constantin Duma

  Dominic Fritz a spus luni, la Digi24, că alegerea sa în funcția de primar al Timișoarei „încheie definitiv tranziția post comunistă în Timișoara și poate și în România”. El a spus că urmează să aibă discuții cu PNL cu privire la colaborare, deoarece USR-PLUS mai are nevoie de un singur loc de consilier pentru a avea majoritate în Consiliul Local.

  „Acum este prioritar să-mi constitui echipa, să fac o majoritate în consiliul local, pentru că ne lipsește o persoană să avem majoritate. O să discutăm cu timișorenii, cu rectorii universitari, cu mediul privat, mediul sanitar, care vor fi deciziile care trebuiesc luate. O să punem un mare accent din primele săptămâni pe atragerea fondurilor europene. Cu criza economică care ne va afecta, avem mare nevoie de investiții care să aducă plus valoare”, a subliniat primarul ales al Timișoarei.

  Întrebat dacă și cum va colabora cu PNL pe plan local, el a spus că „urmează să discutăm, am vorbit cu Alin Nica, viitorul președinte de CJ, din partea PNL, și în următoarele zile vom discuta cu PNL în ce formă vom colabora”.

  Dominic Fritz a vorbit, pe scurt, şi despre moştenirea pe care o lasă Nicolae Robu, după 8 ani în fruntea Timişoarei: „avem din păcate o situație financiară nu neapărat fericită, aștept cu un pic de neliniște câte facturi sunt neplătite. Colterm a mâncat cam 100 de milioane de euro în ultimii ani din bugetul local, avem nevoie de un nou început managerial și tehnologic”.

  sursa – digi24.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ