Prințul de Wales a fost decorat de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, cu Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce-VIDEO

138

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi Prinţul Charles au discutat, miercuri, în cadrul convorbirilor desfăşurate la Palatul Cotroceni, despre dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Regatul Unit al Marii Britanii, dar şi despre amplă activitate caritabilă desfăşurată în ţară noastră de ASR Prinţul de Wales. Discuţiile au vizat şi comunitatea de români care trăieşte şi lucrează în Marea Britanie

17554394_1306239416129973_2464657137865904590_n

Administraţia Prezidenţială precizează într-un comunicat de presă că preşedintele Iohannis a reiterat, în numele sau şi al României, condoleanţe familiilor victimelor şi însănătoşire grabnică celor răniţi în recentul atac de la Londra.

„La rândul sau, ASR Prinţul de Wales a exprimat regretele sale pentru rănirea celor doi români în atentat şi a exprimat speranţa că starea lor medicală, mai ales a cetăţenei române mai grav afectate, se va îmbunătăţi cât mai repede”, precizează sursă citată.

Totodată, cei doi interlocutori au evidenţiat nivelul foarte bun al Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, bazat pe o cooperare intensificată în sfera securităţii şi pe legăturile economice importante.

„ASR Prinţul de Wales a apreciat că ambele state împărtăşesc interese şi obiective comune, care definesc relaţia bilaterală specială dintre cele două ţări”, se arată în comunicat.

În cadrul convorbirilor, şeful statului român a evidenţiat şi importantă comunităţii consistente de români care trăieşte şi lucrează în Regatul Unit şi rolul de liant al relaţiei bilaterale reprezentat de această.

De asemenea, preşedintele Iohannis a salutat în mod deosebit dedicaţia şi implicarea ASR Prinţul de Wales în activităţi caritabile în România, „activitate desfăşurată pe parcursul a aproape 20 de ani, implicare care a generat o veritabilă schimbare de atitudine în ţară noastră în ce priveşte grijă faţă de patrimoniul nostru material şi imaterial”, conform sursei citate.

„În context, a evidenţiat activitatea Fundaţiei Caritabile din România a ASR Prinţul de Wales, care a fost lansată în 2015 şi care promovează proiecte preponderent în domeniul protecţiei patrimoniului arhitectonic, al dezvoltării economice responsabile şi al dezvoltării durabile”, mai precizează Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a salutat, totodată, contribuţia deosebită a Prinţului Charles la promovarea imaginii României în lume.

Miercuri, în cadrul primirii la Palatul Cotroceni, în semn de înalta preţuire pentru contribuţia Prinţului de Wales la dezvoltarea relaţiei bilaterale dintre România şi Regatul Unit, pentru activitatea caritabilă desfăşurată de acesta în România şi pentru contribuţia la promovarea imaginii acesteia în lume, preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit Alteţei Sale Regale Prinţul de Wales Ordinul Naţional ‘Steaua României’ în Grad de Mare Cruce.

Alteţă Să Regală Charles, Prinţ de Wales, se află în vizită oficială în România în perioada 29-31 martie.

sursa: www.hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ