14.5 C
Timișoara
vineri 1 decembrie 2023

Prins cu o mită de aproape 10 000 de euro, lectorul universitar de la UBB Reșița, Cristian Rudolf, a scăpat de pușcărie!

Lectorul Cristian Rudolf, cadru didactic la Centrul Universitar „Babeş-Bolyai” din Reşiţa acuzat că a luat mită de la studenţi, a scăpat de închisoare.

Curtea de Apel Timişoara a admis apelul formulat împotriva sentinţei date de Tribunalul Caraş-Severin, care îl trimitea 3 ani după gratii.

Acum, Cristian Rudolf a fost condamnat definitiv la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar nu are voie 5 ani să-şi exercite profesia de cadru didactic şi nici să fie ales în funcţii publice.

Totodată, el are obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Reşiţa sau Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin, pe o perioadă de 90 zile.

Soluția Curții de Apel Timișoara:

„În baza art. 421 pct.2 lit.a C.p.p. admite apelul declarat de inculpatul Rudolf Cristian sentinţei penale nr. 62 din data de 14.07.2023 pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin în dosarul nr. 601/115/2023.

Desfiinţează sentinţa penală apelată şi rejudecând : În baza art. 289 alin.1 Cod penal, raportat la art.6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal, art. 396 alin. 10 rap. la art. 374 alin. 4 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul RUDOLF CRISTIAN, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. În baza art. 67 alin.2 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b şi g Cod penal, pe o durată de 5 ani, care se va executa de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, conform art. 68 alin. 1 lit.b Cod penal. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului RUDOLF CRISTIAN şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal. Dispune ca supravegherea să fie efectuată de Serviciul de Probaţiune Caraş Severin.

În baza art. 93 alin.1 Cod penal obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

– să se prezinte la Serviciul de probaţiune Caraş Severin, la datele fixate de acesta;

– să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea lor;

– să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

– să comunice schimbarea locului de muncă;

– să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă.

În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Caraş Severin sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal şi art. 404 alin (3) Cod procedură penală, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa sau în cadrul Casei Judeţene de Pensii Caraş Severin pe o perioadă de 90 zile.

În baza art. 94 alin 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art. 93 alin 1 lit. c – e Cod penal se comunică Serviciului de Probaţiune Caraş Severin. În baza art. 404 şi art. 91 alin. 4 Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal, privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul în care pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat săvârşeşte o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii. Menţine celelalte prevederi ale sentinţei penale apelate. În baza art.424 alin.2 C.p.p. raportat la art.241 alin.1 lit.c C.p.p. constată încetarea de drept a măsurii preventive a arestării preventive luată faţă de inculpatul RUDOLF CRISTIAN la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art.424 alin.4 C.p.p. rap. la art.72 alin.1 C.p. deduce din pedeapsa aplicată de inculpatului RUDOLF CRISTIAN durata arestului preventiv de la 14.07.2023 la zi. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului RUDOLF CRISTIAN dacă nu este reţinut, arestat sau deţinut în altă cauză. În baza art.275 alin.3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Definitivă. Pronunţată la data de 11.10.2023 prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.”

Sursa: https://www.radioresita.ro/

Alte subiecte :

Citește și :