Prin noile dotări, Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara devine unic în sud-estul european. Video

1014

Organizația Salvați Copiii Filiala Timișoara și APTIV România fac treabă bună când colaborează în folosul celor mici, aflați în nevoie. Prin eforturi destul de mari au fost mobilizate firme, instituții ba chiar și persoane fizice și a fost adunată o sumă suficient de mare pentru a procura echipamente medicale de cea mai înaltă tehnologie. În lipsa acestora, actul medical de îngrijire a copiilor nu ar fi la nivel maxim posibil.

A fost finalizată o donație ce are ca beneficiar principal – Secția de Chirurgie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

De fapt, aparatura deja funcționează cu foarte bune rezultate. Este vorba de o masă chirurgicală pentru intervenții asistate de un robot și de un aparat de monitorizare a gradului de anestezie la copii. În total este vorba de costuri ce au însumat circa 36.000 de euro. O echipă medicală formată din cinci membri a fost la specializări în țări avansate cu aceste tehnologii, cum ar fi Israel, dar și în alte centre medicale din Europa.

Această donație se circumscrie în programul de combatere a mortalității infantile derulată de Salvați Copiii România împreună cu Aptiv-Tehnology Services &Solutions ce a oferit sprijinul financiar necesar.

Prin folosirea acestor echipamente, secția de chirurgie pediatrică devine unică în țară și poate oferi alinarea pentru copii dintr-un areal foarte larg chiar și din țările învecinate.

„În România, spitalele de copii, maternitățile și secțiile de nou-născuți au în continuare nevoie de sprijin, în așa fel încât efortul medicilor să fie susținut de dotări la standarde moderne, care să ajute copiii aflați în nevoie să supraviețuiască. Pentru Organizația Salvați Copii, dotarea secțiilor care îngrijesc copii aflați în nevoie este o prioritate, iar contribuția organizației noastre este posibilă și datorită sprijinului primit din partea companiilor cu dorință de a suține comunitatea. În Timișoara, această contribuție va salva viețile copiilor ce au nevoie de intervenție chirurgicală de o mare finețe, dar va asigura și o monitorizare a gradului de anestezie la copii, toate acestea conform celor mai înalte standarde”, explică doctorul Mihai Gafencu, președintele organizației.

Este foarte important de știut că doar în acest an organizația a reușit să doteze 38 de maternități din 32 de localități. Cu echipamente de peste 720.000 de euro. Iar în ultimii ani de când s-au axat în special pe salvarea nou-născuților au fost investite trei milioane de euro pentru aparatură medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ