Primul vaporaş a ajuns în Timişoara. Nu a fost lansat încă pe apă

274

Primul vaporaş, care va deservi transportul în comun şi de agrement pe canalul Bega, a ajuns, miercuri seara, la Timişoara. Acesta a fost dus în depoul RATT din cartierul Dâmboviţa. Aici va sta până va ajunge pe apă. Când se va întâmpla acest lucru, nu se ştie.

Transportul de la Galaţi, unde a fost construit vaporaşul, a durat aproape 2 zile. Ambarcaţiunea a părăsit şantierul naval marţi dimineaţă şi după aproape 48 de ore a ajuns la Timişoara. Primarul spune că, înainte să plimbe timişorenii, vaporaşul va mai fi testat şi la Timişoara, deşi teste au avut loc şi în Galaţi, pe Dunăre. Dacă lucrurile decurg normal, turiştii şi timişorenii se vor putea plimba pe Bega chiar din luna aprilie.

Până la finalul lunii iunie în Timişoara vor ajunge alte 6 vaporaşe. Primăria Timişoara plăteşte pentru cele 7 ambarcaţiuni 7 milioane de lei, din bugetul local.

Vaporaşele au fost deja denumite: Burebista, Decebal, Traian, Glad, Huniade, Savoya și Economu sunt titulaturile care vor fi scrise pe lateralele ambarcaţiunilor de 50 de locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ