Allahu Akbar!… Primul val de imigranți în România. Sirieni și yemeniți între 7 luni şi 50 de ani…

584

În cadrul mecanismului de relocare intra-UE, pe 3 martie a.c., au sosit în România din Grecia, primele 15 persoane de origine siriană și yemenită acestea urmând a fi cazate în Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi.

Grupul celor 15 persoane aflate în nevoie de protecţie internaţională este compus din zece tineri şi o familie formată din părinţi şi copii minori.
Aceştia au vârste cuprinse între 7 luni şi 50 de ani.

Activitatea de relocare s-a derulat pe parcursul mai multor luni, perioadă în care autorităţile elene, în baza scrisorilor de intenţie transmise de Inspectoratul General pentru Imigrări, au identificat persoanele aflate în nevoie de protecție internațională şi au înaintat propunerile părţii române.

În perioada următoare, aceste persoane vor parcurge procedurile în materie de azil privind acordarea unei forme de protecţie internaţională în România, cererile lor urmând să fie procesate la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi.
Tot aici vor beneficia de cazare pe perioada derulării procedurii de azil precum și de asistenţă medicală, psihologică, juridică şi materială.

Complementar asistenţei guvernamentale, prin proiectele cu finanţare europeană derulate de către organizaţiile neguvernamentale, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul azilului şi integrării, vor beneficia de asistenţă specifică, în funcţie de nevoile identificate.

Transferul celor 15 persoane, organizat de autoritățile elene, reprezintă prima operaţiune de relocare intra-UE în România, în conformitate cu deciziile Uniunii Europene privind instituirea unor măsuri provizorii în domeniul protecţiei internaţionale în beneficiul Greciei.

LĂSAȚI UN MESAJ