Primul VAL de IMIGRANȚI din TURCIA lui Erdogan la FRONTIERA de VEST + FOTO

524

În data de 20 august 2016, în jurul orei 23.30, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş a depistat, într-un lan de porumb aflat în apropierea graniţei cu Serbia, pe direcţia localităţii de frontiera Comloşu Mic, mai multe persoane de origine afro-asiatică ce nu îşi justificau prezenţa în zonă.
Imediat, mai multe patrule de intervenţie şi supraveghere a frontierei de stat au intervenit, fiind depistate două grupuri de persoane, care au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, în vederea cercetărilor.

Din  primele verificări s-a stabilit că sunt 24 de persoane, 13 adulţi (7 bărbaţi şi 6 femei), cu vârste cuprinse între 18 şi 34 ani şi 11 copii, cu vârste cuprinse între 3 luni şi 7 ani.
Din primele declaraţii şi din documentele descoperite asupra adulţilor, a rezultat că aceştia sunt cetăţeni turci.
Au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost întărit, conform planului comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.
După cum se știe, începând de vineri, 19 august, s-au luat masuri de suplimentare a efectivelor si mijloacelor logistice, astfel poliţiştii de frontieră acţionează în echipaje mixte, dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu, cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, precum şi Inspectoratului General de Aviaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ