Primul punct din retur o aduce pe ACS pe plus

192

ACS Poli a remizat la Turnu Severin și pentru prima oară în acest campionat a ajuns pe plus în clasamentul Ligii I. Violeții au fost egalii lui Pandurii Târgu Jiu, scor 2-2, în etapa a doua a returului.

Formația condusă de Ionuț Popa își continuă seria evoluțiilor bune în campionat și, după eșecul nemeritat cu Dinamo, a obținut un punct important în compania unei echipe bune a campionatului. Poli a profitat și de situația de incertitudine din tabăra lui Pandurii și a smuls o remiză în disputa de la Turnu Severin, 2-2.

Oaspeții și-au arătat intențiile ofensive din primele minute și au reușit să deschidă scorul prin Popovici în minutul 16 după ce Bărbuț și Străuț au fost aproape de gol, 0-1. Primele semne ale gazdelor au venit după jumătate de oră de joc la șutul lui Voiculeț. Egalitatea s-a refăcut în minutul 36, autor Liviu Antal cu o lovitură de cap.

Partea secundă a găsit echipa gorjeană în atac și Cânu a fost la un pas de autogol. Presiunea gazdelor s-a concretizat pe tabelă prin același procedeu, centrare și cap Antal: 2-1 în minutul 54. Marcatorul pandurilor avea să producă și golul de 2-2 după ce l-a faultat pe Doman în suprafața de pedeapsă. Doman avea să transforme penaltyul din minutul 60, scor ce avea să rămână neschimbat deși în ultima jumătate de oră Sânmărtean și Cânu au avut șanse bune de a aduce victoria echipelor lor.

ACS-ul trece la +1 în clasamentul punctajului din Liga I dar rămâne tot ultima. Gândurile bănățenilor sunt legate de cele 8 puncte care ar putea să le primească înapoi prin decizia TAS, situație în care clasamentul ar suferi modificări majore. In runda viitoare Poli joaca acasa cu Astra.

Poli: Straton – Străuț, Bocșan, Cânu (73, Șeroni), Novak – Artean, Llorente – Doman (80, Mailat), Croitoru, Bărbuț – Popovici (66, Drăghici).

LĂSAȚI UN MESAJ