Primul Poli versus Poli!

206

”Meciul care nu trebuia să se dispute” le pune miercuri seara față în față pe ASU Politehnica și ACS Poli în 16-imile Cupei României la fotbal. Duelul încărcat de ambiții și orgolii este primul dintre clubul de liga secundă și prim-divizionară.

După cinci ani de coexistență, cele două cluburi alb-violete din Timișoara se întâlnesc în meci direct. Pentru prima oară în scurta lor existență, ASU Politehnica și ACS Poli își vor măsura forțele într-o încleștare așteptată și nu prea de suporteri. Un meci ce va împărți orașul în două, însă la alte proporții față de un vechi Poli – CFR sau Poli – UMT, pentru că în anul de grație 2017 evenimentele sportive nu mai prezintă interes deosebit pentru spectatori; într-o așa măsură încât un Poli – UTA cu 6.000 de spectatori e considerat o reușită…

Două proiecte atât de diferite ce se confruntă cu probleme la fel de diferite. ASU Politehnica, echipa adoptată de fanii Peluzei Sud în lipsa unei alte variante. Un traseu zbuciumat cu destule sincope care i-au adus pe ”Băieții în ghete” în Liga a 2-a. De cealaltă parte ACS Poli este proiectul de urgență găsit de primărie după ce epoca Maria Iancu a apus. Un club care în ultimii doi ani supraviețuiește în prima ligă fără niciun leu din partea părinților, Consiliu Local și Consiliul Județean.

”Pentru noi contează orice meci. Este un meci oficial și trebuie tratat cu maximă seriozitate. Important e ca jucătorii noștri să se trezească și să nu mai fie lipsiți de atitudine. Vor lipsi 7 jucători de bază și probabil vom juca cu toți cei 5 jucători sub 21 de ani”, a anunțat antrenorul lui ACS Poli, Ionuț Popa.

Răspunsul a venit din partea tehnicianului lui ASU, Bogdan Andone: ”Cu siguranță, nu mi-aș fi dorit un astfel de joc acum, aș fi dorit un adversar mai accesibil. ACS Poli e o echipă care vrea să prindă play-off-ul în Liga I, o echipă cu un buget mai mare decât al nostru. Sper ca mâine să facem un meci bun. Încercăm să ne calificăm și să ieșim cu capul sus de pe teren la finalul jocului”.

Partida Politehnica Timișoara – ACS Poli va avea loc mâine, de la ora 18, pe stadionul Dan Păltinișanu. Biletele s-au pus în vânzare de marți în diferite puncte din oraș la prețul general de 15 lei. În ziua jocului acestea vor fi disponibile și la caseriile stadionului.

LĂSAȚI UN MESAJ