Primul pas către promovare pentru UVT Agroland

762

UVT Agroland este liderul clasamentului intermediar după prima zi a turneului de promovare în prima ligă de volei feminin. Gazda play-off-ului a câștigat derby-ul local cu CSU Poli și mai are nevoie de o singură victorie pentru a ajunge în Divizia A1.

S-a dat startul la emoții intense și ambiții mărite în sala Constantin Jude din Timișoara pentru că timp de trei zile aici se desfășoară turneul de promovare în prima ligă de volei feminin. Cele două favorite locale, UVT Agroland și CSU Poli speră să prindă tichetele pentru Divizia A1 în lupta cu reprezentantele estului, CSU Galați și SCM Pitești.

Iar Agroland a făcut un prim pas hotărât către promovare încă din prima zi a turneului. Fetele antrenate de Dan Jitaru au câștigat derby-ul cu Poli și sunt liderele ierarhiei intermediare. Tânăra echipă a tranșat foarte clar disputa cu violete, un 3-0 categoric.

Aflata abia în al doilea sezon de existență, Agroland a încheiat rapid conturile în primele două seturi, 25-12 și 25-14. Gruparea condusă de Cerasela Șerban a opus ceva rezistență abia în setul al treilea fără să mai aibă suflu pentru finiș, 25-18, și victorie în ceva mai mult de o oră pentru UVT.

Principala adversară în lupta pentru promovare se anunță a fi SCM Pitești. Argeșencele sunt antrenate de Paul Bogdan, fostul antrenor al Lugojului, și sunt singurele de la acest turneu care au în componență o stranieră, Bojana Bucevac. Piteștiul a câștigat de asemenea primul său joc al turneului, 3-2 cu CSU Galați. Un succes greu conturat 25-20, 22-25, 16-25, 25-12, 15-11, în compania unei echipe cu media de vârstă foarte ridicată. Moldovencele au aliniat cu sextet de bază cu o jucătoare de 40 de ani și una de 39 de ani.

Ziua a doua propune duelurile CSU Poli – CSU Galați (ora 12) și UVT Agroland – SCM Pitești (ora 14).

LĂSAȚI UN MESAJ