Primul defibrilator automat extern din centrul orașului Timișoara | VIDEO

90

Un dispozitiv care poate salva vieți omenești a fost instalat în centrul Timișoarei, în acest sfârșit de săptămână. Este vorba de primul defibrilator automat din zona istorică a orașului, care va fi amplasat în cadrul unui proiect intitulat DefibSAVE, derulat de MENSAVE împreună cu Politehnica Timișoara și Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria.

Primul defibrilator din Timișoara în acest proiect a fost deja amplasat la Aeroportul Internațional „Traian Vuia”.

Defibrilatorul din centrul Timișoarei a fost inaugurat vineri, 20 ianuarie. El a fost amplasat pe clădirea Rectoratului Universității Politehnică Timișoara – Palatul Lloyd din Piața Victoriei.

Timișoara este Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, iar numărul vizitatorilor urmează să crească semnificativ. Timișoara trebuie să se ridice la standarde europene și să fie asigurată cu mai multe dispozitive de salvare vieți precum defibrilatoarele automate, care pot fi folosite de populația generală”, transmit cei de la Druckeria.

Proiectul defibSAVE este un proiect înființat de către compania MENSAVE în anul 2022, proiect ce are că scop implementarea defibrilatoarelor automate externe (AED) în puncte strategice din oraș și instruirea populației în măsurile corecte de prim ajutor integrat. Startul proiectului este orașul Timișoara, dar zona deservită în prezent este toată țară.

Într-un stop cardio-respirator dacă se pun în practică măsurile elementare de prim ajutor – masajul cardiac plus utilizarea defibrilatorului șansele unei persoane cresc cu până la 70%.  În prezent MENSAVE a depășit pragul de 8.000 de persoane instruite în primul ajutor la nivel național.

Prin defibSAVE se instalează următoarele defibrilatoare:

  • 2 defibrilatoare automate externe de la Aeroportul Traian Vuia din Timișoara, plus instruirea echipei medicale în tehnicile avansate de prim ajtuor. Proiect realizat în parteneriat cu Aeroportul Traian Vuia din Timișoara (inaugurat în 28.11.2022);
  • 1 defibrilator automat extern pe clădirea Politehnicii / Palatul Lloyd din Piață Operei, Timișoara. Defibrilatorul este sponsorizat 100% de către MENSAVE. Proiect realizat în parteneriat cu Politehnică Timișoara și Druckeria (inaugurare în 20.01.2023);
  • 1 defibrilator automat extern în clădirea Oncocenter – Stradă Gării, numărul 1A, Timișoara, plus instruirea echipei medicale în tehnicile avansate de prim ajutor. Proiect realizat în parteneriat cu clinică medicală Oncocenter Timișoara (10.12.2022);
  • 1 defibrilator automat extern la Gara de Nord Timișoara plus instruirea angajaților în tehnicile de prim ajutor. Proiect realizat în parteneriat cu Club Lions Diamond Timișoara (14.12.2022);
  • 12 defibrilatoare automate externe, plus instruirea populației în tehnicile de prim ajutor. Proiect realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara (est 01.03.2023).

Prin acest proiect ne dorim să creștem șansele la viață pentru orice persoană aflată într-un stop cardio respirator.

Sursa: https://www.televiziunea-medicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ