Primiți cu Apocalipsa? Băile Herculane – locul cel mai sigur în caz de Sfârșitul Lumii!

4340

Stațiunea cărășeană bimilenară e considerată un adăpost sigur împotriva Apocalipsei! Teologii ortodocși susțin însă că nu trebuie să ne temem, pentru că cel mai mare semn că se apropie sfârșitul ar fi convertirea în masă a poporului evreu la creștinism, ceea ce nu s-a întâmplat, încă. Dar, potrivit unor cercetători și observatori ai fenomenelor neobișnuite (acum nu discutăm neapărat autenticitatea concluziilor lor) unul dintre cele patru sau cinci locuri care ar putea adăposti oamenii în cazul în care unul dintre numeroasele cataclisme profețite de-a lungul istoriei învolburate a omenirii ar fi în România.

Așadar, dacă Sfârșitul Lumii ar avea loc, așa cum se tot clamează chiar în actualitate, un loc sigur de adăpost ar fi Băile Herculane. Stațiunea de pe Valea Cernei e considerată a fi depozitara unor ample energii spirituale, capabile a-i apăra pe cei care s-ar afla acolo de orice transformare malefică și chiar de orice cataclism. Băile Herculane sunt considerate de cei care activează în domeniul suprasensibilului drept un centru energetic cu reale virtuți de protecție.

Așa numita apocalipsă profețită de inscripțiile mayașe a devenit în ultimii câțiva ani – de când unii cercetători au interpretat în acest fel inscripțiile lăsate de milenara civilizație – o strategie de marketing. Utilizată atât de Hollywood pentru filme cu încasări serioase dar și de diverși alți producători, care au creat produse ”brand-uite” special pentru această temă, pretinsa Apocalipsă a înfierbântat imaginația multora care, așa cum afirma părintele profesor Nichifor Tănase, un autentic cărturar teolog reșițean, vor „un loc în primul rând la spectacol.” Uitând că un eventual cataclism care să pună capăt actualei civilizații nu are nimic de-a face cu un spectacol hollywood-ian. Gânditorul ortodox reșițean amintește că orice creștin trebuie să trăiască fiecare clipă ca și cum Apocalipsa ar putea veni în fiecare moment.

Momentul acela nu e cunoscut nici măcar de Iisus, spun teologii, ci aparține în exclusivitate Divinității Supreme – Dumnezeu Tatăl. Nichifor Tănase susține că ar trebui să urmăm virtuțile creștine, să trăim curat în spiritul învățăturilor Marilor Părinți și să nu ne temem, mai ales dacă suntem credincioși, de sfârșit, care nu va fi un sfârșit așa cum ne imaginăm noi. De altfel, spune preotul reșițean, mayașii, care au fost o civilizație extrem de sângeroasă, dacă aveau o asemenea capacitate de predicție, și-ar fi prevăzut propria dispariție. Mai mult, unul dintre cele trei semne esențiale pentru venirea sfârșitului lumii în varianta creștină ar fi, susține părintele Tănase, convertirea în masă la creștinism a poporului evreu, ceea ce nu s-a întâmplat încă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ