Primii români în clasamentul general al Campionatului European de Hillclimb sunt bănățeni

219

Cu câteva zile în urmă, piloții clubului timișorean BSSR, Raul Szene și Sorin Botez și-au luat inima în dinți și au participat la o etapă de campionat european de viteză în coastă ce s-a desfasurat la Glasbach, Germania. Au fost singurii români prezenți la această etapă de hillclimb, reușind să ducă steagul României până în Germania. Traseul a fost unul plin de provocări iar emoțiile au fost pe măsură. Cu atât mai mari cu cât în prima zi câteva probleme tehnice i-au încurcat urcările lui Raul Szene, dar până a doua zi au fost remediate. In ziua principală Sorin Botez a avut o ieșire în decor în manșa a doua de concurs dar, din fericire, până la următoarea urcare mașina a fost reparată.

A fost o etapă plină de provocări, un traseu foarte frumos și o organizare impecabilă! Traseul a fost unul destul de tehnic dar și de viteză, virajat, având o lungime de 5.5 km. La start au fost prezente 150 de masini. Spectatorii veniți special să asiste la curse au impresionat prin număr, circa 25.000. Au fost amenajate tribune pentru publicul curios, locuri special amenajate pentru mâncare și băuturi, autobus pentru spectatorii care doreau să își schimbe poziționarea pe traseu, ecrane și boxe de-a lungul traseului. Un comentator prezenta fiecare pilot cu istoricul său și mașina pe care concurează.

„Deși eram în mașină pe traseu și nu am auzit descrierea, a fost un moment foarte frumos când am văzut filmarea cu urcarea mea și prezentarea făcută de comentator: Raul Rikardo Szene aus Timisoara, Rumanien”.

O figură destul de bună a făcut și colegului său de echipă, Sorin Botez, care, deși nu a punctat în clasamentul general FIA, a reușit un frumos loc 5 la grupa E1/H/FIA.

„Ne bucurăm că ne-am revăzut prietenii din anii trecuți și că ne-am făcut prieteni noi dintre participanți. Este o onoare că figurez în clasamentul FIA locul 4 la grupa N FIA- Categoria 1- Production cars, fiind primul român care a punctat în clasamentul general FIA – Production Car a Campionatului European de Hillclimb. Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și celor care au făcut posibilă participarea noastră la această etapă. Multumesc partenerilor F.M. Medident, Dasierra Consult si BSSR Automotosport, dar si tuturor prietenilor care au fost conectati live la etapă!”, declară, fericit de performanță, Raul Szene.

automobilism viteza coasta (1)

LĂSAȚI UN MESAJ