Primele rezultate la alegerile prezidențiale din Moldova-VIDEO

214

Conform primelor rezultate parţiale date publicităţii de către Comisia Electorală Centrală, după numărarea a 858.851 de voturi valabil exprimate, candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a obţinut în cursa electorală pentru preşedinţie 57,92% din voturi, iar candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, 42,08% din voturi.

Mai mulți oameni au ieșit în stradă pentru a protesta față de situația de la votul din diaspora.

Autorităţile electorale au anunţat că socialistul Igor Dodon a strâns 100% din voturile exprimate în satul Grizniţa din raionul Briceni, situat în nord-vestul Republicii Moldova. Rezultatele parţiale ale celui de-al doilea tur prezidenţial vor apărea în următoarele ore, în timp ce buletinele de vot sunt numărare în fiecare secţie, transmite Unimedia, conform news.ro.

Rezultate neoficiale Ambasada București: Maia Sandu – 2907, Igor Dodon – 83

Rezultate Bardar, Ialoveni: Igor Dodon 196, Maia Sandu 2297, conform Unimedia.info.

Moldovenii nu fac exit-poll, însă au început să apară deja primele rezultate de la secțiile de vot din diaspora. Mai exact din diaspora favorabilă lui Dodon.

Astfel, la o secție de votare din Sankt Petersburg, potrivit primelor numărători, Maia Sandu a acumulat 106 de voturi, față de 750 ale lui Igor Dodon, informează Unimedia.info.

Iar la Consulatul din Moscova au votat pentru Dodon 2670 de alegători, iar pentru Maia Sandu 323.

De asemenea, Dodon ar fi câștigat și la Sofia.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ