Primăvara bate la ușă, dar parcurile timișorene arată ca după război. Procesul de reabilitare, tărăgănat. Foto-Video

257

În data de 6 septembrie a anului trecut s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a parcului Alpinet, situat între Podul Maria şi Podul Mihai Viteazul. Procesul de reabilitare ar fi avut termen de şase luni. Reabilitarea ar fi constat în plantarea mai multor arbori şi arbuşti, montarea câtorva zeci de bănci şi coşuri de gunoi, precum şi amenajarea dalelor decorative solare. Începutul lui martie, teoretic, ar fi perioada de finalizare a reamenajării spațiului verde. În prezent, dincolo de gardul împrejmuit, parcul Alpinet oferă imaginea unui amplu dezastru: mult noroi, câţiva colaci de tuburi pentru protejarea cablurilor şi, pe ici, pe colo, câte un pet din plastic aruncat.

La Parcul Central Anton Scudier, reabilitarea a început din data de 31 mai a anului trecut. Proiectul are termen de finalizare un an şi constă, printre altele, în modernizarea parcului cu alei iluminat public, placări cu piatră naturală, sistem de irigaţie sau spaţiu mai mare pentru jucătorii de şah etc. În prezent, în parc se găsesc sticle sparte, peturi de apă sau de bere, precum şi câteva caserole de plastic pentru mâncare. Un lucru în comun al celor două parcuri sunt grămezile de noroi, având urme lăsate de maşinile de lucru.

Aflat la pescuit pe Bega, un timișorean spune că are o părere foarte proastă despre stadiul lucrărilor care ar trebui să schimbe în bine aspectul parcului central. “Tot se tărăgănează lucrurile, în loc să termine mai repede, timpul trece, parcul tot aşa rămâne, închis. Mai mult pe faleză vin oamenii”.

“Părerea mea ca şi a tuturor este că durează prea mult. Vine primăvara, vin copiii care nu au unde să se joace. Mizerie, ţigări, depinde şi de noi, de cum ne gospodărim. Eu ştii ce aş face? Dacă un om ar avea o amendă, eu l-aş pune să facă curăţenie, nu să plătească”, a spus indignată o femeie.

Cât despre cheltuieli, lucrările pentru reabilitarea Parcului Aplinet au costat 1,2 milioane de lei fără TVA, iar pentru Parcul Central Anton Scudier, 6,5 milioane de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.