Primăvara arde câmpurile din Caraș-Severin. 12 incendii de vegetație uscată în 2 zile

172
Pompierii din Caraș-Severin au avut un sfârșit de săptămână greu. În 10 și 11 martie aceștia au intervenit pentru a stinge 12 incendii de vegetație uscată.
„Cauzele probabile de aprindere au fost folosirea focului deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere. Din fericire, incendiile nu s-au propagat la gospodăriile populației și la fondul forestier”, transmite ISU Semenic Caras-Severin.
Au ars 45 de hectare de teren din următoarele localitati: – Dalboșeț – 3 ha (în data de 10.03.2018) și 4 ha (în data de 11.03.2018); – Reșița – 10 ha; – Carașova – 4 ha; – Topleț – 2 ha; – Feneș – 13 ha; – Plugova – 500 mp; – Cornea – 500 mp; – Bozovici – 2 ha; – Soceni – 2 ha; – Gîrbovăț – 1 ha; – Ciuchici – 3 ha.
Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale poate reprezenta un pericol pentru viața și bunurile membrilor comunităților.

Pentru a preveni situații nefericite, trebuie respectate mai multe reguli:

– focul nu se aprinde în aer liber în locuri cu pericol de incendiu și în condiții meteorologice cu intensificări ale vântului;
– locul arderii trebuie asigurat cu mijloace și materiale pentru stingerea focului (butoi cu apă, stingător);
– arderea trebuie supravegheată permanent, iar la sosirea nopții, focul se stinge și se verifică cu atenție zona;
– în situația izbucnirii unui incendiu, acesta trebuie anunțat imediat la serviciul voluntar pentru situații de urgență al localității și la numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

LĂSAȚI UN MESAJ