Primarul unui oraș din vestul țării, implicat într-un scandal cu mai mulți cetățeni! De la ce a pornit conflictul

701

Croazierele spre Clisura Dunării cu plecare din Orşova, una dintre puţinele activităţi care mai atrag turişti în zonă, au fost anulate. Primarul a blocat accesul barcagiilor spre pontoanele pe care şi le-au amenajat pe faleză, pe motiv că sunt construite ilegal. Le-a pus la dispoziţie alt spaţiu, dar acesta ar fi prea mic.

Când am ajuns cu turiştii în acest loc, am observat că această poartă, prin care eu pot să merg la proprietate, era sudată de primărie”. Nicu Telteu este printre primii barcagii care au organizat plimbări pe Dunăre, cu plecare din Orşova spre Clisura Dunării. Acum a trebuit să renunţe la călătorii. Calea spre pontonul construit pe faleză i-a fost blocată de primărie.

Nicu Telteu, bacargiu: ”Este abuzivă această situaţie deoarece începând cu anul 2012, pe această poartă unde ne aflăm în acest moment, am primit un certificat de urbanism pentru amplasare de ponton de agrement”.

Totul a început în luna iulie, atunci când un barcagiu a intrat în plin cu ambarcaţiunea într-un caiac în care se aflau 4 sportivi. Tinerii au scăpat, deşi caiacul s-a rupt în două. Dar primarul s-a speriat. Dacă vreunul din sportivi ar fi păţit ceva, putea fi tras şi el la răspundere. Asta deoarece, spune el, activitatea barcagiilor nu era în deplină legalitate.

Primarul spune că activitatea barcagiilor nu era în deplină legalitate

Marius Stoica, primar: ”Faptul că nu i-am notificat până acum îmi asum, este greşeala mea. Asta nu înseamnă că de acum încolo voi lăsa lucrurile să meargă într-o ilegalitate continuă”.

Aşa că a luat o decizie de la care nici în ruptul capului nu se mai abate: le-a cerut barcagiilor sa îşi mute pontoanele. Ba chiar a identificat şi locul unde ar putea fi reamenajate căile de acces.

Cristina Oprea, reporter Observator: ”În acest loc vrea primarul să-i mute pe bacargii. Spaţiul este insuficient, spun aceştia, iar pentru a-şi putea desfăşura activitatea aici, ar trebui demolat acest zid”.

Localnic: ”E o mare greşeală pentru că se vor îmbulzi unii în alţii, pentru că e vorba de vreo 60 de barcargii. Unde să-i bage?”

Cristina Oprea, reporter Observator: ”Înţeleg că zidul de aici are un rost”.

Localnic: ”E de apărare şi au fost cazuri când în luna august la furtuni au trecut valurile şi au dat cu apă peste”.

Conflictul e departe de a ajunge la final. Niciuna dintre părţi nu e dispusă sa cedeze, aşa că s-a ajuns în instanţă. Prima decizie îi dă câştig de cauză primarului. Cei care au rămas fără obiectul muncii vor ataca hotărârea. Până atunci, croazierele sunt suspendate.

Sursa: https://observatornews.ro/eveniment/scandal-intre-primarul-din-orsova-si-barcagii-care-fac-plimbari-pe-dunare-motivul-pentru-care-edilul-lea-blocat-accesul-spre-pontoane-448646.html

LĂSAȚI UN MESAJ