Primarul unei comune din Banat, trimis în judecată pentru că şi-a atribuit în mod fraudulos un teren

898

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Toader Marian, primar al comunei Zăbrani, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut faptul că primarul Toader Marian, în perioada 2012-2013, a îndeplinit, direct sau prin interpuşi, mai multe acte prin care s-a realizat un folos patrimonial pentru o societate comercială la care acesta are calitatea de asociat unic.

Folosul patrimonial obţinut de societatea comercială la care inculpatul are calitatea de asociat unic a constat în obţinerea, fără drept şi fără costuri, a unei suprafeţe de teren pe care nu exista interdicţie de construire şi care aparţinea comunei Zăbrani, în locul alteia pe care exista interdicţie de construire şi aparţinea societăţii inculpatului.

Acest schimb de terenuri a fost realizat, la iniţiativa inculpatului, în mai multe etape. Iniţial, printr-o hotărâre a Consiliului Local Zăbrani, s-a procedat la unificarea a două parcele alăturate, una aparţinând comunei Zăbrani şi cealaltă societăţii comerciale la care este asociat inculpatul.

Ulterior, societatea comercială la care este asociat inculpatul a solicitat instanţei ieşirea din indiviziune şi atribuirea unui lot individualizat fiecărui coproprietar.

Prin acest artificiu, inculpatul a obţinut un teren pe care se putea construi, în locul terenului pe care îl deţinea şi care avea interdicţie de construire deoarece se afla în imediata apropiere a liniilor electrice şi a liniilor de cale ferată, scopul final fiind acela de a realiza un proiect cu finanţare externă nerambursabilă pe acest teren.

Dosarul a fost trimis, spre competenta soluţionare, Judecătoriei Lipova.

Reamintim că Toader Marian a devenit celebru în paginile tabloidelor, după ce paparazzii au dezvăluit că are o relaţie cu Mihaela Borcea, fosta soţie a finanţatorului lui Dinamo, Cristi Borcea. După peste patru ani de convieţuire, relaţia s-a destrămat, ca urmare a problemelor primarului cu justiţia. “După o relaţie de patru ani şi jumătate, am ajuns acum ca şi doi străini, în mare parte, cred, şi din cauza problemelor pe care le am eu în această perioadă. Întotdeauna, la necaz vezi care sunt oamenii ce ţi-au rămas aproape. Din păcate, Mihaela nu se află printre ei”, a declarat Marian Toader, in decembrie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ