Primarul Timișoarei și-a umplut ”tolba” de promisiuni de la Guvern

110

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, este de două zile la București unde a avut mai multe întâlniri cu guvernanții. Și-a umplut „tolba” de promisiuni. De la deblocarea situației de pe șantierul Drumului Boilor, până la facilitarea contractului de concordat pentru Colterm și realizarea Pasajului Solventul, mai marii din Executiv i-au promis sprijin.

„O veste bună, concretă, este că suntem aproape să deblocam proiectul de la Drumul Boilor, împreună cu echipa lui Cătălin Drulă. Există interes și favorabilitate la Ministerul Finanțelor și al Economiei pentru procesul de concordat preventiv deschis de Colterm și pentru o strategie națională de viabilizare a centralele termice locale, în contextul Pactului Verde. Vicepremierul Dan Barna este optimist că, în ciuda impactului economic al pandemiei, vom putea primi finanțare din bugetul național și din fonduri europene pentru finalizarea unor mari proiecte, precum pasajul Solventul (care până acum este finanțat doar de bugetul local), și inițierea altora noi.

Am deschis cu Dan și tema migranților din Timișoara și voi avea, cât de curând o discuție cu ministrul Administrației și Internelor, Lucian Bode, care are în subordine structurile responsabile.
Am trecut pe la Parlament, unde președintele Camerei Deputaților și al PNL, Ludovic Orban, mi-a propus – și am acceptat imediat – să inițiem o dezbatere pentru modificările legislative necesare, împreună cu miniștrii și comisiile pentru Drepturile Omului și Apărării ale Parlamentului”, a transmis, via Facebook, Fritz.

În ceea ce privește Drumul Boilor, problemele au apărut după începerea construirii centurii de sud a Timișoarei. Cele două proiecte tehnice nu au fost correlate, iar drumul municipal taie centura. Este nevoie de construirea unui sens giratoriu, dar niciun constructor nu își asumă costurile. Situația s-ar putea rezolva prin alocarea fondurilor necesare de Ministerul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ