Primarul Timișoarei: „Nu s-a întrerupt apa caldă. Este adevărat că avem datorii mari”

65

Primarul Timișoara a transmis pe Facebook un mesaj legat de situația critică în care se află Colterm, în contextul în care E-On a amenințat din nou că va sista gazul către societatea de termoficare. Edilul șef susține că timișorenii nu vor rămâne fără apă caldă, dar recunoaște că datoriile regiei către furnizorul de gaz sunt mari.

„NU S-A ÎNTRERUPT APA CALDĂ! Este adevărat că avem datorii mari către EON GAZ, cauzate de datoriile istorice pe care eu le-am găsit la nivel de sute de milioane de lei când am devenit Primar, în 2012. Dar, la fel de adevărat este că am plătit până acum peste 100 de milioane din aceste datorii! Ne este imposibil în condițiile date să plătim totul și încă ritmic, asta este realitatea! Dar, în timp ce alte companii similare din țară au intrat în faliment (Oradea, Bacău etc.), COLTERM este, totuși, în viață. Și facem toate eforturile să o ținem în viață, pentru că doar sistemele centralizate pot valorifica resursele energetice regenerabile și ele poluează incomparabil mai puțin decât sistemele de apartament, după cum arată toate studiile făcute de specialiști. Ne este foarte, foarte greu! Cel mai simplu era să lăsăm problema termoficării în seama fiecărui timișorean, evident. Nicio bătaie de cap, niciun leu de alocat nu mai aveam atunci. De dragul Timișoarei, din spirit de răspundere, n-am făcut așa, ci am asumat varianta mult mai grea pentru noi. Nu cerem laude pentru asta, cum nu cerem pentru nimic din ce facem. Dar, ne-ar plăcea puțină solidaritate! Mai ales la greu! Luptăm, totuși, pentru interesul a 60.000 de familii de timișoreni! Cât de mizerabil trebuie să fii, oare, să susții că anul trecut timișorenii au rămas de 3 ori fără apă caldă, când de fapt gazul a fost întrerupt o singură dată și doar pentru câteva ore (pentru completitudine: o a doua oară s-a redus presiunea gazului din lipsă de debit în rețeaua națională, nu din cauza datoriilor!)”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Vă amintim că, miercuri, E-On a anunțat, neoficial, că va sista furnizarea gazului către Colterm. Există totuși riscul ca acest lucru să se întâmple dacă regia nu își va achita datoriile. Ultimele date arată că societatea de termoficare are restanțe către E-On de 7 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ