Primarul Timișoarei: „Dăm toți banii orașului pe gaz și cărbune”

68

Situația financiară de la Colterm a ajuns critică. Aproape toți banii care au rămas nefolosiți din bugetul local de anul trecut merg pentru plata gazului și a cărbunelui.

Timișoara va primi și un ajutor de stat, dar este nevoie de măsuri urgente, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. „Tocmai am avut ședință de Consiliu Local în care am aprobat peste 37 de milioane de lei din facturi de pierderi tehnologice din anul 2020. Aceștia nu sunt bani care sunt în cont, dar este o bază bugetară pe care noi vom putea să decontăm această factură de pierderi tehnologice pentru Colterm”, a declarat Fritz.

Dominic Fritz va trmite o scrisoare Guvernului pentru a sublinia că „acum este nevoie pentru orașele care au un sistem de termficare care depinde de gaz de o alocare din partea Guvernului. Anul acesta, autoritățile au de gând să pătească Eon Gaz 20 de milioane de lei care reprezintă datorii din 2013 – 2015 care nu au fost plătite la timp ci doar ‘rostogolite’ de fosta administrație”.

Banii alocați de Guvern la finalul anului trecut s-au cheltuit deja. CLT a aprobat, luni, o alocare de 15 milioane de lei pentru Colterm, sumă ce reprezintă excedentul bugetar al orașului.

1 COMENTARIU

  1. Declarati decesul Colterm si spuneti oamenilor sa se descurce cum pot…Oricum asa nu se mai poate!Credeti ca veti apuca 2024 la primarie,cu o astfel de caldura si cu program de apa calda,si aia rece?Va inselati amarnic…

LĂSAȚI UN MESAJ