Primarul Timișoarei așteaptă să vadă dimensiunea pierderilor Colterm. Dominic Fritz asigură că primăria va plăti, totuși, partea sa de subvenție către companie

98

Primarul Dominic Fritz dă asigurări că Primăria Timișoara își va achita partea de subvenție către Colterm. Edilul a anunțat însă că așteaptă și bilanțul energetic al societății ca să vireze o parte din banii pentru pierderile tehnologice.

Dominic Fritz a precizat că Primăria este doar parte a rezolvării problemelor Colterm și că nu va putea achita integral datoriile societății.
“Este o situație dificilă, în care, pentru noi, ca municipiu, soluțiile sunt limitate și nu putem interveni așa cum vrem noi, cu banii contribuabililor, pentru a ajuta o societate comercială. Dar bineînțeles că facem parte din soluție, facem parte din proces de găsire a unei soluții, plătim subvențiile la timp și încurajăm Colterm, de exemplu, să finalizeze cât de repede bilanțul energetic despre pierderile tehnologice pe anul trecut, ca să putem avea o bază pentru care putem să compensăm o parte din pierderi și bani cu care, la rândul lor, pot să cumpere și certificate. Facem parte din soluție, dar încă o dată suntem doar o parte din această schemă de de soluții”, spune Dominic Fritz.

Administratorul special Colterm, Cristian Amza, a precizat că doar din plata subvențiilor la energie, Colterm nu va putea să achiziționeze certificatele verzi, iar Primăria Timișoara, în calitate de acționar al societății va trebui să suporte și pierderile tehnologice, conform bilanțului energetic, în sumă de circa 88 de milioane de lei. În legătură cu faptul că Primăria nu poate fi singura parte a soluției, administratorul Colterm a declarat că bani mai pot să vină și de la autoritățile centrale însă și aceste sume trebuie solicitate tot de către Primăria Timișoara.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ