Primarul Robu se simte sabotat după contestarea licitaţiei pentru lărgirea Pasajului Jiul-VIDEO

720

Proiectul de lărgire a pasajului rutier Jiul este amânat. Asta pentru că licitaţia pentru găsirea unui constructor a fost contestată. Primarul Nicolae Robu susţine că este sabotat şi că această contestaţie este doar menită să întârzie lucrările.

Potrivit primarului, şantierul de la Pasajul Jiul a fi urmat să înceapă chiar în luna martie. Edilul şef s-a grăbit, săptămâna trecută, să declare public că licitaţia s-a încheiat şi că proiectul poate înainta. Acum însă, o firmă din Iaşi a contestat rezultatul licitaţiei, iar lucrările nu vor începe momentan.

„Sunt extrem de supărat în ceea ce s-a întâmplat cu licitaţia pentru lărgirea pasajului Jiul. Este o lucrare foarte importantă, am declarat public că în ceea ce mă priveşte îmi asum răspunderea să dau drumul lucrărilor din loialitate faţă de timişoreni, chiar dacă asta va comporta nemulţuri pentru că traficul va fi mai greu exact într-o perioadă electorală. Procedurile sunt extrem de greoaie. Mă intrigă faptul că acestă contestaţie vine într-o manieră extrem de suspectă. Ea este un gest de sabotaj. Nouă ni s-a întâmplat ca la finalul etapei licitaţiei electronice, am anunţat câştigătorul şi apoi o firmă a depus contestaţie. Este o firmă din Iaşi. Eu sunt convins că este o contestaţie menită să întârzie această lucrare. Rezultatul contestaţiei se va afla, cel mai devreme, peste 3 săptămâni. Din păcate un termen maxim nu există, potrivit legislaţiei. Aşadar nu se ştie când va începe şantierul. Trebuie anulate toate ofertele şi luate că nu au experienţă firmele. Eu nu pot să vă spun care este firma câştigătoare. Dacă această firmă nu are experienţă, care a lucrat în toată Europa, ce să mai discutăm? Şi faptul că s-a depus contestaţia în ultimele minute dovedeşte că a fost depusă cu un scop. De dragul Timişoarei nu tac şi vin cu aceste lucrări cât pot să o fac. Se cere şi anularea licitaţiei, aşa că lucrarea poate fi amânată şi cu un an”, a conchis Robu.

Proiectul prevedea lărgirea Pasajului Jiul la 5 benzi pentru a decongestiona traficul din zonă. Costul se ridică la aproximativ 28 de milioane de lei, bani ce provin din bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ