Primarul Robu: „Ne-ar fi prins foarte bine acum să avem vaporaşele”. Află ce s-a discutat la Ministerul Transporturilor

286

Într-o Timişoară sufocată de maşini, transportul public pe apă ar fi putut fi o gură de aer proaspăt pentu timişoreni. La aceeaşi concluzie a ajuns şi primarul Timişoarei. Acesta spune că problema este încă la nivel central şi că se pun, intenţionat, beţe în roate proiectului.

„Ne-ar fi prins foarte bine acum să avem vaporaşele. Noi suntem pregătiţi de un an de zile cu asta, nu putem să introducem vaporaşele în transportul în comun. Spuneam de boicot împotriva Timişoara. Eu nu am făcut o obsesie în acest sens, vă rog să mă credeţi. Dar este un boicot și nu mai pot să tac”, a declarat Robu.

Săptămâna aceasta autorităţile au avut, în sfârşit, o întâlnire la Ministerul Transporturilor. Viceprimarul Dan Diaconu, directorul Direcţiei de Dezvoltare, Magda Nicoară, şi directorul RATT, Ioan Goia, au fost la Bucureşti pentru discuţii.

„După toate demersurile pe care le-am făcut am fost chemaţi, marţi, pentru miercuri la Ministerul Transporturilor la o discuţie pe acest subeict. Am trimis delegaţia. Mi s-a relarat că reprezentantul Ministerului Transporturilor a fost pozitiv, dar reprezentantul Ministerului Pădurilor şi Apelor a fost extrem de negativ. Eu fac apel şi la Ministerul Pădurilor şi Apelor să devină pozitiv şi să nu trateze incorect acest subiect. Nu o spun cu titlul de ameninţare. Suntem la început de interacţiune şi vreau să rezolvăm problema în termeni amiabili. N-o să se poată scăpa de răspundere dacă ajungem să ni se ia cei 6 milioane de euro pe care i-am atras pe fonduri euroepne cu angajamentul că noi cumpărăm cele 7 vaporaşe. Mai trebuie emis un aviz. Cine refuză să îl emită va ajunge în intanţă. Eu voi formula plângeri penale”, spune primarul.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au dat asigurări că în 2 săptămâne se vor emite actele necesare, iar în maximum o lună, spune Robu, vaporaşele ar putea circula.

LĂSAȚI UN MESAJ