Primarul Nicolae Robu, ”la o cafea” cu președintele CJT, Călin Dobra. Ce au discutat cei doi

161

Primarul orașului a precizat că miercuri a avut o întrevedere ”la o cafea”, la sediul CJT, cu noul președinte, Călin Dobra.

L-am felicitat pentru alegerea în această importantă funcție și i-am urat succes, în interesul comunității noastre timișene, pe care avem datoria să o slujim cu toții, noi, cei care am asumat responsabilități publice. Tododată, l-am asigurat –așa cum am declarat și public, de altfel-, că votul negativ al grupului de consilieri județeni PNL în ședința de alegere a sa nu are conotații personale, ci doar pur politice, prin respectivul vot, PNL propunându-și să lase exclusiv la latitudinea majorității constituite să-și stabilească președintele, recunoscându-i, astfel, dreptul firesc în acest sens. L-am mai asigurat pe dl. președinte că grupul consilierilor PNL își va exercita rolul de opoziție în mod constructiv, civilizat, ca probă de corectă înțelegere a modului în care trebuie făcută politica, susținând toate proiectele bune pentru comunitate, indiferent cine le inițiază și opunându-se la tot ce va considera rău pentru comunitate. L-am rugat pe dl. președinte și dânsul a agreat ca la fel să procedeze și consilierii locali ai PSD în CLT, a transmis primarul Nicolae Robu.

De asemenea, edilul a mai declarat că l-a rugat pe Călin Dobra să acorde un tratament corect colegilor primari din PNL, nediscriminatoriu în raport cu primarii PSD, iar cei doi au convenit că așa se va întâmpla.

Am mai convenit ca problemele punctuale de interes pentru unitățile administrativ teritoriale cu Primari PNL să fie discutate cu liderul de grup Nicu Bitea și, de câte ori vom considera că va fi cazul, cu subsemnatul, dar cu deschidere și spre discuții directe, cu Primarii în cauză. L-am informat, apoi, pe dl. președinte, asupra stadiului demersurilor făcute de mine pentru realizarea în Timișoara a Bazinului de Înot Olimpic, Sălii Polivalente cu 16 000 de locuri și Stadionului cu 42 000 de locuri, spunându-i că pentru toate acestea am obținut aprobarea ca obiective de investiții guvernamentale, ele fiind incluse la ora actuală în lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții (CNI), Bazinul de Înot având deja proiect agreat între CNI și Federația Națională de Înot, Sala Polivalentă fiind pe lista scurtă alături de doar încă una care se va face la Constanța, iar Stadionul în așteptarea finanțării pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Am convenit să acționăm, în continuare, împreună, pentru ca toate aceste obiective să fie materializate cât mai curând, mai ales ținând seamă că Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2021 și două din ele sunt esențiale pentru reușita acestui exercițiu. Am discutat și problema punctuală a stadionului ”Dan Păltinișanu”, aflat, sub multiple aspecte, într-o stare care nu mai poate fi prelungită, pe care eu m-am oferit să-l preluăm la Primăria Timișoara, considerând că CJT nu dispune de resursele necesare pentru a-l întreține și moderniza așa cum se cuvine. Dl. președinte m-a asigurat că se vor aloca fondurile necesare pentru tot ce trebuie făcut și, desigur, eu mă declar foarte mulțumit să se întâmple astfel. Oferta Primăriei, rămâne valabilă, pentru orice eventualitate. Apreciez discuțiile drept pozitive, binevenite, în definitiv firești între oameni cu responsabilități publice, dincolo de apartenența politică și de competiția permanentă pe care aceasta o incumbă între partide și între actanții individuali reprezentanți ai acestora, a mai precizat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ