1.2 C
Timișoara
duminică 3 decembrie 2023

Primarul Fritz vrea o altă față a Pieței Victoria! Proiectul a stârnit interesul a 30 de arhitecți români și străini

30 de echipe de arhitecţi au propus soluţii pentru a transforma Piața Victoriei din Timișoara, în cadrul concursului internaţional organizat de Ordinul Arhitecţilor din România şi primărie.

Soluțiile propuse vor fi jurizate în perioada 13 – 15 octombrie, iar câștigătorul va fi anunțat pe 16 octombrie. Organizatorii spun că acest concurs a fost lansat pentru a transforma Piaţa Victoriei într-un spaţiu public modern, cu design unitar şi cu amenajări peisagistice noi, de calitate

“Am invitat arhitecţi din toată Europa la acest concurs, pentru că este cel mai bun mod prin care să transformăm acest spaţiu într-un centru de oraş european, păstrând caracterul zonei. Săptămâna aceasta, juriul format din experţi independenţi veniţi din patru ţări va stabili câştigătorii”, anunţă primarul Dominic Fritz.

Proiectul de amenajare vizează Piaţa Victoriei, Piaţa Huniade, parcarea adiacentă, perechea de străzi Alba Iulia – Mărăşeşti (până la linia de tramvai), străzile conexe Pieţei Victoriei, precum şi conexiunile cu parcurile Civic, Justiţiei, Catedralei şi Central.

Piața Victoriei din Timişoara a fost declarată de Ministerul Culturii, în 2004, monument istoric.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro

Alte subiecte :

Citește și :